Dag 3
Door: Tulpjes
Blijf op de hoogte en volg Tulpjes
21 Juli 2023 | Verenigde Staten, Kissimmee
Woensdag 19 Juli 2023.
Na een nachtje heerlijk geslapen, waarbij Stijn bij Ton en Rina in de camper sliep en al na 5 minuten in slaap viel, liep de wekker vanmorgen om 06:00 uur af. Stijn moest wakker gemaakt worden want hij lag nog zo lekker. Ton heeft eerst de grijs water tank leeggemaakt zodat Rina in de camper kon douchen. Ton vindt het daar veel te klein en te smal waardoor hij met de cart naar de douches is gereden. Op het moment dat hij weg wil rijden, zag hij een amarillo (gordeldier) de weg over steken. Dit bij terugkomst op Google gecheckt. en het klopt dat deze hier rondlopen. Stijn gewassen en schone kleren aan speciaal voor vandaag. Onze first time in Disney World. We hebben hiervoor speciaal zwarte t-shirts laten bedrukken bij een vriendin van Jelske. Vervolgens is Stijn zelf uitgekozen chocolade cornflakes gaan eten bij Jelske en Jeroen.
In de camper van Jeroen en Jelske zijn bovengenoemden al wakker evenals Luuk, Diede wordt pas wakker als de broers druk beginnen te kletsen en te roepen wat ze willen eten als ontbijt. Na een snel ontbijt voor de kinderen stappen we iets over 07:00 uur in de cart, met z’n zevenen, op weg naar de Settlement post voor de boot richting Magic Kingdom een van de 4 parken die WDW rijk is.
Om 7:30 uur vertrekt de boot, een steamboat Willy(van de allereerste Disney tekenfilm), richting Magic Kingdom. Na een tochtje van een minuutje of 10 komen wij aan bij het park nadat we door de metaal detector gelopen zijn hoeven we alleen nog maar ons zelf in te checken met onze toegangspas en vingerscan (waar deze voor nodig was mag Joost weten) en zijn we in de “Happiest Place on Earth”. Jelske wilde graag een memory maker kopen echter lukte het via de app van Disney niet, dus op naar “City Hall” waar een aardige CM (Cast Member) klaar staat om te helpen. Het een en ander is al snel ingesteld maar de betaling loopt niet zoals gepland, Jelske weet namelijk de pincode niet. Dus Jeroen wordt gebeld om de code te vragen. Schijnbaar vond de CM in kwestie het “lang” duren en toen Jelske opgehangen had was alles al geregeld en kon ze gaan met de memory maker op zak. Beetje flabergasted komt Jelske weer terug bij de rest, die al in de rij staan voor de eerste foto, en vertelt wat haar zojuist is overkomen. Na het dubbel gecheckt te hebben op de rekening blijk dat wij Pixie Dust ontvangen hebben! Pixie Dust betekent dat een CM je verblijf of bezoek op een leuke manier aangenamer/onvergetelijk maakt. We hebben dus maar geboft zo vroeg op de ochtend. Na nog een fotopunt lopen ze door naar de rij voor de early entry (30 minuten voor het park opengaat voor iedereen) en moeten we nog een kleine 10 minuten wachten tot de rope drope. Als eerste gaan we met z’n allen in de auto’s a la Cars, zelf sturen en gas geven, wat vinden de kinderen dit machtig mooi. Na nog wat attracties gaan we een ontbijtje op zoeken voor ons volwassenen want door het snelle vertrek in de ochtend is dit er voor ons bij in geschoten. We bestellen allemaal een breakfast sandwich, een meergranen croissant met een omelet en gebakken spek erop en aardappeltjes on the side. Dat was een goed ontbijt en fijn doorstart van de dag.
Dan breekt de verrassing van de dag aan, Stijn en Diede mogen naar Bibbidi Bobbidi Boutique! Zoals de naam misschien al doet vermoeden gaan we naar de petemoei van Assepoester, daar mogen beide kinderen een outfit uitzoeken. Stijn kiest voor een stoer ridder pak en Diede kan geen keuze maken, vervolgens kiest ze (licht beïnvloed door Jels) voor de jurk van Aurora. Na een klein kwartiertje worden Stijn, Diede, Rina en Jelske meegenomen door de eerste petemoei, die de kleding voor de kinderen erbij pakt en Diede de keuzes voor haar haren voorlegt. Ze kiest voor een elegante knot met klein kroontje en Mickey speldje uiteraard alle voorzien van mooie glimmende stenen. Na een verhaaltje door de peetmoeder van Assepoester en wat mooie toverkunsten van haar mogen de kinderen omgekleed worden in hun nieuw gekozen kleding. Daarna komt het echte “werk” er moet betaald worden ;) dan moet Stijn toch wel heel nodig plassen ook daar wordt goed op ingespeeld en we worden naar het naast gelegen restaurant begeleid en kan hij even plassen. Na het korte toiletbezoek moeten we nog even wachten in de Boutique totdat we geroepen worden door de volgende twee petemoeien. Deze dames gaan Stijn en Diede omtoveren tot een echte ridder en prinses. Super lieve dames die ondanks de taalbarrier de kindjes met liefde en kunde in de watten leggen. Stijn krijgt stoere stekels, waarbij hij bij het maken hiervan bijna in slaap dommelt, met confetti en glitters en om het af te maken een schild en zwaard! Diede krijgt een mooie elegante knot met kroontje, Mickey speld, oogschaduw, blush, lipgloss, nagellak en uiteraard alles afgetopt met de nodige glitters! Daarnaast heeft Diede bij haar jurk nog een mooie gouden kroon en rozen toverstaf. De kindjes zijn helemaal trots en gelukkig als ze klaar zijn en na een echte fotoshoot gehad te hebben is het tijd om te gaan stralen in het park. Deze 2 hebben vandaag de show gestolen in Magic Kingdom, iedereen sprak ze aan, gaf ze complimentjes, ook tijdens de parade hebben de verschillende Disney figuren ze opgemerkt en net een beetje meer aandacht gegeven. Verder hebben we in het park diverse attracties gedaan zodat iedereen aan zijn trekken kwam. Maar jongens wat is het heet, 35 graden maar door de hoge luchtvochtigheid voelde het aan als 40. Nadat wij de inwendige mens versterkt hadden bij de Mexicaan, waar de airco overuren draaide, konden wij er weer even tegenaan. We hebben een rondrit gemaakt met de Disney trein en daarna nog met de boot over de rivier. Ondertussen vond Stijn het toch giga warm om verder te blijven lopen in zijn ridderpak. Dus die ging weer lekker in zijn korte broek en t-shirt lopen. Diede ging ondertussen op bezoek bij 2 prinsessen. Ze werd ontvangen alsof zij een grote vriendin was en wederom werden er volop foto’s gemaakt van haar bij de prinsessen. Jelske was wederom goed voorbereid en had een passe-partout en stift meegenomen vanuit thuis. De beide prinsessen hebben hun naam erop gezet en dan kan er thuis de foto van Diede met de prinses erin. Een geweldig aandenken aan haar 1e bezoek aan Disney.
Kort daarna brak er een groot onweer los. Iedereen zocht beschutting tegen de regen. De kinderen waren echter inmiddels total loss en wij ook. We trokken onze regenponcho’s aan en liepen naar de uitgang van het park door de stromende regen. We gingen terug naar de camping met de bus. Aangekomen bij onze halte reden wij in onze golfcar weer terug naar de camper. Ondertussen brak de zon weer droog en steeg de temperatuur weer met de minuut. Vochtigheid 100% inmiddels. Maar onderweg naar de camper was de energie van de kids weer terug want zij wilden gaan zwemmen. Jeroen ging met beide jongens zwemmen, de dames gingen even rustig aan doen en begonnen aan het verslag. Ton ging even plat. Omdat het inmiddels bijna 19:00 uur was besloten we om hamburgers te bakken want wij wilden om 21:00 uur weer terug naar het strand om naar het vuurwerk te kijken. De hamburgers werden goed naar binnen gewerkt. Dus na het eten aan de afwas en Jeroen ging de slang van het grijze water aansluiten zodat de kids vanavond weer in de camper konden douchen. Iedereen dus druk bezig en plotseling bleek dat de deur van de camper in het slot gevallen was en de sleutel nog binnen lag. Wat nu gedaan, bellen voor een tweede sleutel is mogelijk maar kost wel 150 $. Voordat we zouden gaan bellen ging Jeroen nog kijken of hij echt niet de camper in kon komen. Wat bleek de raam bij de eettafel bleek niet op slot te zijn gedaan dus Jeroen kon van buitenaf het raam openen en Stijn naar binnen krijgen, die op zijn beurt de sleutel kon pakken. Weer een onverwachte probleem getackeld. Toen vlug alle kids weer aankleden want die liepen nog in hun zwembroek en/of onderbroek. Daarna weer met de cart naar het strand waar om 21:20 uur een schitterende vuurwerkshow te zien was. Stijn was inmiddels helemaal ingekakt en in slaap gevallen. Diede is niet kapot te krijgen en blijft heerlijk in haar prinsessenjurk op het strand spelen. Luuk speelde heerlijk in het zand met een Amerikaanse jongen. Geen van beiden last van de taal barrière. Om 21:50 werd de avond afgesloten met een lichtparade op het water. Wat een schitterende afsluiting van een hele bijzondere dag. Met z’n allen weer terug naar de cart waarbij Stijn al slapende gedragen werd door Jeroen. Terwijl wij in het donker terugliepen klonk er een kreet van achteren. Wat bleek ……. Stijn had Jeroen helemaal nat geplast in zijn slaapdronken zijn maar was nu wel meteen klaar wakker. Toen terug naar de camper waarbij Diede op de schoot van Jelske in slaap viel. Bij de camper iedereen onder de douche en vanavond slaapt Diede bij opa en oma. Jelske en de jongens sliepen al. Jeroen en Ton en Rina doen nog een drankje en gaan ook douchen en naar bed. Het was een weer een mooie en gedenkwaardige dag. Nu lekker slapen want morgen loopt de wekker weer om 06:00 uur af voor weer een ander Disney park te gaan bekijken. Slaap lekker en morgen gezond weer op.
21 Juli 2023 - 07:45
Diana :
Zo wat een ervaring en dus meerdere Disney parken daar om op te zoeken . En die hitte respect hoor . Veel plezier
21 Juli 2023 - 09:58
Nell En Hans:
jongens jongens wat een energie .. ik merk wel dat jullie ( rina ton) wel 10 jaar jonger zijn. wat een energie … is er nodig voor deze geweldige reis en wat een bijzondere ervaring om met 3 generaties zo’n sprookjesachtige dagen te beleven.
23 Juli 2023 - 16:35
Tante K:
Wat prachtig allemaal en het zal door de hitte wel extra vermoeiend zijn, maar dit zijn zoveel mooie herinneringen, geniet ervan samen!