Dag 18.
Door: Tulpjes
Blijf op de hoogte en volg Tulpjes
04 Augustus 2023 | Verenigde Staten, Tampa
Dag 18, donderdag 3 augustus 2023
We werden vanmorgen heerlijk rustig wakker. We stonden als enigen in een straatje van allerlei campers of huisjes waar niemand verbleef. De lucht was weer stralend blauw en aangezien dit park dus vlakbij een vliegveld ligt komen er met enige regelmaat grotere vliegtuigen over. Blijft voor mij geweldig om te zien. Aangezien we gisteravond alle selfmade Sangria soldaat hadden gemaakt, eerst maar de afval daarvan naar de container gebracht. Evenals de restanten van de BBQ, want die lagen ook nog onder in de bak van de camper. Toen voor iedereen een eitje gekookt en ontbijt klaargemaakt. We zijn inmiddels zo ingeburgerd dat wij al een week geleden besloten hebben om wegwerpborden te kopen zodat wij minder hoeven af te wassen. Dus je ziet wij passen ons heel snel aan het land aan. De bordjes zijn van papier met een dun laagje plastic er over heen. Gaat prima en scheelt veel afwas, dus goed voor het milieu. Na het ontbijt ging ook Stijn naar de kapper. Ook zijn haar groeit supersnel dus nu we toch zo’n aardige kapster op de camping hebben kunnen we daar meteen gebruik van maken. Ook aan Luuk voorgesteld om zijn kapsel bij te laten werken door een echte kapster maar dat vond hij niet nodig, hij hoopt dat het snel weer aan groeit. Ondertussen dat Stijn geknipt werd ging Jeroen met Luuk en Diede zwemmen omdat het zo’n fijn zwembad is en de kinderen het zwemmen heerlijk vinden. Nadat iedereen uitgezwommen was zijn wij rond 11:00 uur vertrokken naar onze volgende attractie op de wensenlijst. We gaan met z’n allen naar een echte piratenboot die aangemeerd ligt in Madeira Beach. De reistijd hiervoor was ongeveer een uur. Toen we aankwamen moesten we eerst nog onze campers zien te parkeren. Er was een betaalde parkeergelegenheid maar daar bleek vermeld te staan dat het verboden was om RV of andere grotere voertuigen te parkeren. Aangezien het betaald parkeren via een app was, was er ook geen toezichthouder om te vragen waar wij dan terecht konden met onze campers. In het midden van het terrein stond een houten gebouw dus daar naar toe gelopen maar dit bleek oud en leeg te staan. Op dat moment toeterde er een man in een witte auto. Daarheen gelopen en de man vroeg of hij kon helpen. Aan hem verteld dat wij hier volgens de bebording niet mochten parkeren en of hij soms wist waar wij dan heen konden. De man was heel vriendelijk en zei ‘ go to your RV’s and i will come to you’. Dus zo gezegd zo gedaan. De man kwam naar ons toe gereden. Op de paal van het parkeerterrein stond een telefoonnummer. Deze man belde naar dit telefoonnummer en vroeg aan de parkeerbeheerder of deze aardige Nederlanders, wij dus, hier toch konden blijven staan omdat het parkeerterrein nagenoeg leeg was. De man zei ook dat wij de campers keurig netjes geparkeerd hadden en dat er niemand last van had. De parkeerbeheerder zei dat wij dan gewoon mochten parkeren, dat wij parkeergeld moesten betalen, dat wij dan gewoon tot 02:00 uur vannacht daar mochten parkeren, dat hij door zou geven aan de controleur die elk uur de parkeerterreinen controleerde dat wij hier met de beide campers van Cruise America stonden met toestemming, dat hij dit ook bij de wisseling van zijn dienst door zou geven aan zijn opvolger. Hierop hebben wij de aardige man bedankt voor zijn geweldige hulp en zijn naar de haven gelopen waar het piratenschip op ons wachtte. Daar aangekomen moesten wij nog een kwartiertje wachten en toen werden wij, samen met meerdere gezinnen, ontvangen door de piraten. We mochten aan boord komen en alle kinderen kregen een piratenhoed en een pistool(hout) want we gingen op jacht naar de schat. Nadat de veiligheidsinstructies gegeven waren ging het spel beginnen. De kinderen moesten naar het achterste gedeelte van het schip komen. Daar konden zij hun houten pistool inruilen voor een waterpistool en kon het gevecht beginnen. De kinderen mochten iedereen nat spuiten samen met de piraten(de medewerkers). Op een gegeven moment kregen ook een aantal volwassen een waterpistool en leverde dit een spektakel op van heb ik jou daar. Iedereen was in de kortste keren drijfnat. Gelukkig wisten wij dit vanuit de website dus hadden wij daar op gerekend. Dit alles was dus terwijl het schip over het grote water dat uitkomt op de Golf van Mexico voer. Toen het watergevecht voorbij was werd er een verhaal verteld door de piratenvrouw genaamd Syd over een schat die zij ooit gevonden had op schateiland maar dat er een slechte piraat deze schat ingepikt had en dat zij die toen weer veroverd had maar dat deze slechte piraat ontsnapt was. Op dat moment kwam er een grote piraat naar de voorzijde van het schip gelopen en mochten de kinderen weer opnieuw aan de gang met de waterpistolen maar nou tegen de slechte piraat. Ze waren echt super fanatiek. Ondertussen kon iedereen van alles drinken aan boord zoals wijn, bier, frisdrank, water en cocktails. Daar hadden wij wel oren naar. Toen deze slechte piraat verslagen was mochten de kinderen weer naar de achterzijde van de boot om geschminkt te worden als een piraat. Tijdens dit alles vertelde daar weer piraat Mike een verhaal over een schat. Die schat mochten zij daarna gaan zoeken. Op het schip lagen inmiddels muntstukken verspreid en als de kinderen deze inleverden bij piraat Mike dan kregen zij allemaal een gouden kralenketting. De kids waren zeer enthousiast. Het piratenschip voer toen weer langzaam terug naar de haven. Terwijl we van boord gingen kregen alle kinderen een echt piratencertificaat. Het kost een paar centen maar de kinderen en ook wij vonden het echt kei leuk.
Na gedane arbeid moet er ook gegeten worden dus togen wij met zijn allen naar de de meeste beroemde shrimpbar ooit, volgens Jeroen, omdat deze shrimpbar voorkomt in de film van Forrest Gump met Tom Hanks. Deze film werd daar ook afgespeeld terwijl je zat te eten. Dit restaurant is genaamd Bubba Gump Shrimp Co.
Wij, Jelske, Jeroen en ik hebben daar genoten van de lekkerste garnalen ooit en heerlijke knoflookvreters. Voor Ton was er op het gebied van vlees alleen een hamburger maar die was volgens hem ook lekker. De kinderen hadden alle drie een kindermenu met kip dit alles in een kartonnen boot opgediend. Als afsluiting voor de kids ook nog een slushpuppy met 2 kleuren in een plastic glas met een licht onderin. Ze vonden de slushpuppy niet zo lekker maar het glas des te leuker. Inmiddels was het rond 16:30/17:00 uur en zijn we vertrokken richting de volgende camping. Jeroen wilde onderweg nog even langs een automaterialenzaak om gewoon even binnen te kijken dus daar zijn Jeroen en Ton ook nog even binnen gegaan. Toen konden wij weer verder rijden tot de winkel Best Buy, een soort Mediamarkt want Jeroen wilde ook in Amerika een nieuwe Apple Laptop kopen omdat de zijnde inmiddels al weer een paar jaar oud was. Onderweg werden we ingehaald door een Ford Mustang cabrio, achter in zat de dochter die ons uitgebreid fotografeerde en daarna haar vader wees op de campers. Rina zei “ het moet niet gekker worden”. 2 minuten later staan we stil bij een stoplicht en werd Jeroen aan gesproken door een dame die voor hem stond. Hij denk dat er iets mis is met de camper, waarom stapt iemand anders uit de auto om iets te zeggen. Zij vroeg echter of ze de camper mocht fotograferen, maar het stoplicht sprong op groen en we moesten weer gaan rijden. Jeroen volgde de dame bij de eerste de beste afslag en we stopten met z'n allen op een braakliggend terrein. De dame begon de hond op de camper te fotograferen. Hierna komt ze naar ons om zich uitgebreid te verontschuldigen. Ze ging heel de familie vertellen dat er campers rondreden met een hond op de deur en dat ze pas toen we achter haar stopten in de gaten kreeg dat er 2 van dergelijke campers waren. Nogmaals verontschuldigde ze zich bij ons en vervolgde daarna haar weg met foto’s van de campers.
Na dit avontuur vervolgde we onze weg naar Best Buy. Hierop met zijn allen de winkel door gestruind en heeft Jeroen zijn hart op kunnen halen. Daarna zijn wij naar de camping gereden. Het was inmiddels 19:30 uur toen wij daar aankwamen en nadat campers aangesloten waren wilden we nog graag even zwemmen. Jeroen, Luuk, Stijn en Diede gingen vast vooruit. Ikzelf moest mij eerst nog omkleden en was dus iets later. Toen ik een voet in het zwembad wilde zetten kwam er een hele harde donderklap en bliksem tegelijk. We mochten dus het water niet meer in en het zwembad werd gesloten. Helaas dus voor mij maar gelukkig hadden de kids even kunnen zwemmen. Aangezien we vanmiddag heel goed en lekker gegeten hadden werd er voor vanavond niet meer gekookt. De kinderen waren moe en die hebben met zijn drieën een film gekeken op de IPad. Het werd toen een soort van opblijfavond met chips en limonade. Om 20:30 uur zei Stijn uit zichzelf dat hij moe was en naar bed wilde. Dus Stijn gedoucht en in bed bij ons in de camper. Luuk en Diede bij Jelske en Jeroen. Daar duurde het iets langer voor ze beiden sliepen. Ondertussen overleg over de dag van morgen. Het blijkt dat morgen de laatste dag van de schoolvakantie in Florida is waardoor de State-parken gratis entree hebben. Toevallig hebben wij ook een dergelijke park gepland voor de kanoën en te zwemmen. Of dit gezien de te verwachte drukte gaat lukken weten we nog niet maar dat zien wij morgen wel weer. Voor nu, het is inmiddels weer bijna middernacht, gaan Ton en ik ook lekker slapen om morgen gezond weer op te staan. By the way, inmiddels staat iedereen onder allerlei rode bultjes die jeuken. Gedeelte smart is halve smart.
04 Augustus 2023 - 13:49
Ger En Edith:
Jaaaaa……Clearwater. Verkopen ze ook T-shirts [e-1f62d]?
Maar: zijn het wel écht muggenbeten? (Heb je ze zien steken) geen ander ongedierte?
04 Augustus 2023 - 14:49
Diana Van Son :
Ja joh bizar jullie benen.
Vraagje krijgen dd kids aan boord Nederlands te horen , of moeten ze het met het Amerikaanse doen . Of kennen de piraten alle talen
04 Augustus 2023 - 16:25
Chrisje:
Wat ontzettend leuk om dit allemaal met jullie te mogen delen via verslagen. De "muggies" houden niet van knoflook, dus lekker die Gamba's blijven eten!
04 Augustus 2023 - 20:16
Oma En Willie:
Oma Riet zegt dat geen geurtjes gebruiken ook helpt tegen muggen en vliegenbeten.
Het zal als jullie thuis zijn voor ons wel uitkijken zijn met 3 geserviciteerde piraten in huis . Allemaal de groetjes nog een fijne vakantie. En de Kids een dikke knuffel van Oma Riet.
09 Augustus 2023 - 23:13
TanteK :
Wauwwww, voortaan drie echte piraten in huis, dat is gaaf!
Heeeeeeeeel veel plezier nog samen en ik hoop dat jullie niet nog meer gestoken zijn…