Dag 15.
Door: Tulpjes
Blijf op de hoogte en volg Tulpjes
02 Augustus 2023 | Verenigde Staten, Sanibel Island
Dag 15, maandag 31 juli 2023.
Ochtendstond heeft goud in de mond. Ik ben om 07:00 uur opgestaan en ben heerlijk gaan douchen op deze camping. Alles is hier zo schoon, zo fris en zo netjes daar kan menig campingbeheerder een puntje aan zuigen. En daarbij zijn de mensen ook nog super aardig. We waren ook bijna de enigen die er waren. Er stonden genoeg campers en trailers maar de eigenaren daarvan waren niet aanwezig. Stijn was inmiddels goed afgekoeld tijdens de nacht bij ons in de camper waar de airco altijd vol open staat. Hij was ook weer zijn oude vertrouwde zelf. Na ons ontbijt, deze keer gewoon bestaande uit boterhammen met smeerworst en met chocoladepasta, afgesloten met een appel in stukjes.
Inmiddels zijn de haren van de jongens ook erg gegroeid. Jelske stelde aan Luuk en Stijn voor om hun haren te scheren met de tondeuse. Stijn wilde dat niet maar Luuk wel. Het is ook erg warm met hun dikke bos haar. Aangezien ik voor Ton de tondeuse bij heb, werd mij de eer te beurt gesteld om Luuk zijn haren te kortwieken. Luuk nam plaats in een van onze stoelen op de steiger. Ik scheerde zijn haar op de steiger omdat zijn haren dan in de Golf van Mexico terecht zouden komen, zodat hij iets achter kon laten. Rina deed haar best, maar een paar happen kon ze niet voorkomen, Luuk draagt gelukkig toch een hoedje tegen de zon. Je ziet er dan niets van. Hij was heel tevreden want, die bos was echt wel warm. Nadat zijn haar geschoren was heeft Luuk nog vlug een duik genomen in het zwembad zodat hij alle kleine haartjes kwijt was. Na deze plons in het heerlijke water was ook Luuk klaar en konden wij vertrekken. Het was klokslag 10:00 uur toen wij deze mooie plek aan de Golf verlieten. We hadden gisteravond bedacht om, in verband met de verhitte Stijn, een dagje binnen door te brengen. Via internet kwamen wij uit bij het Golisano Children’s Museum in Naples. Dit was ongeveer een uurtje rijden vanuit Chokolskee. Daar aangekomen waren de kinderen meteen heel enthousiast en renden het hele museum door. Overal was van alles te zien en te doen voor de kids. De airco stond ook daar hoog zodanig dat wij het na een paar uur binnen zelfs koud kregen. Het enige wat een beetje jammer was dat wij geen drinken konden kopen want een lekker bakje koffie zou wel lekker geweest zijn. Rond 14:30 uur waren de kinderen uitgespeeld en zijn wij vertrokken. Aangezien de cola op was moesten we nog ‘even’ naar de supermarkt. Het werd ook deze keer weer de Walmart. Ook besloten we, vanwege de extreme zon en hitte, dat de kinderen UV zwemkleding moesten hebben en een UV zonnepet of hoed voor Stijn die af en toe bijna lijkt over te koken. Het kostte wat moeite maar uiteindelijk voor alle kids deze zwemkleding gevonden. Op het laatste moment zelfs voor Stijn nog een UV zonnepet met een extra stuk stof voor achter in zijn nek. Er was er nog maar een en die was precies goed. De pet had ook nog een opdruk van dinosaurussen dus dit was helemaal Stijn zijn ding. Toen moest er ook nog gegeten worden. Wat een toeval want in de Walmart was ook een filiaal van Subway! Dus iedereen weer een lekker broodje met volop beleg naar keuze. Ik vind nog steeds het broodje tonijn het lekkerst. Nadat alle broodjes verorberd waren zijn wij naar de camping gereden. Dit was weer een uurtje rijden. Toen kwamen wij uit op Sanibel Island, Perwinkle Park en Campground. Precies op deze plek is in 28 september 2022 orkaan Ian aan land gekomen en heeft alles verwoest op zijn weg dwars over Florida om in Orlando weer het land te verlaten. Op onze camping aangekomen was de grote schade die zij geleden hebben zeer goed te zien. Gelukkig hebben we wel gewoon stroom, water en afvoer maar verder moet er nog heel opgeknapt worden. Ook het wegdek op de bruggen naar het eiland zelf waren grotendeels verwoest en was men nu volop bezig om al deze infrastructuur te vernieuwen. Helaas heeft deze camping dus ook geen zwembad maar het strand ligt op 15 minuten lopen van onze plek. Dus de campers snel aangesloten en toen, met uitzondering van Ton die zich niet verder lek wilde laten steken, met elkaar naar het strand gelopen om even de zee te voelen en schelpen te zoeken. De kinderen waren niet weg te slaan bij de zee en waren zelfs boos dat zij er niet verder in mochten. Dit leek ons, gezien de ervaringen op het strand bij Cape Canaveral, geen goed plan. Destijds was het bij zonsopgang dat de ‘ no see ums’ ons bloed letterlijk wel konden drinken maar inmiddels was het zonsondergang en ook nu kwamen ze van alle kanten aanvliegen. Ook op het strand was de troosteloosheid van orkaan Ian te zien bij alle accommodaties. Veel leegstaande, dicht getimmerde en vervallen gebouwen. Hier zal nog heel veel geld aan te pas moeten komen om dit alles in orde te maken. Toen wij de nodige schelpen gevonden hadden hebben wij die mee terug genomen naar de camper. Het plan was aanvankelijk om te barbecuen maar gezien de grote hoeveelheid stekende insecten werd besloten om de kinderen pannenkoeken te geven in de campers nadat zij gedoucht en omgekleed waren. De kinderen waren echter totaal niet moe en zeiden dat zij niet konden slapen. Het duurde dan ook tot 22:00 uur voor alles sliep. Daarna waren er toch nog een paar volwassenen die honger hadden en hebben we in camper nog een hamburger gebakken. Vervolgens de avond afgesloten met een toastje, kaasje, Prosciutto en bier en wijn. Morgen vertrekken wij weer naar onze volgende locatie met een tussenstop op een strandje aan de andere kant waar wij, als het goed is onze camper langs de kant van de weg zouden mogen parkeren. Het is dan overdag en vermoedelijk zijn er dan minder, hopelijk geen, van die stekende/bijtende insecten. Voor nu was het weer een mooie dag en gaven de kinderen aan dat zij het super leuk hadden gevonden in het kindermuseum. Als de kinderen blij zijn dan zijn wij ook blij. Hopelijk zijn er geen ‘ no see ums’ in onze campers terecht gekomen en kunnen we vannacht rustig slapen. Aan het bed kan het niet liggen want vanmorgen heb ik alles heerlijk verschoond. Dus voor nu lekker slapen en morgen weer een heerlijke nieuwe dag van onze bijzondere reis ‘ memory lane Amerika’ .
02 Augustus 2023 - 16:07
Hans En Nell:
Was weer een gevarieerd programma…jammer van die “beestjes”…gewoon terugsteken zou ik zeggen[e-1f635][e-1f4ab]