Dag 14. - Reisverslag uit Chokoloskee Island, Verenigde Staten van Tulpjes - WaarBenJij.nu Dag 14. - Reisverslag uit Chokoloskee Island, Verenigde Staten van Tulpjes - WaarBenJij.nu

Dag 14.

Door: Tulpjes

Blijf op de hoogte en volg Tulpjes

01 Augustus 2023 | Verenigde Staten, Chokoloskee Island

Dag 14, zondag 30 juli 2023

Eerst antwoord op de vraag van Guus: Jelske en ik maken het verslag. Ton en Jeroen rijden de campers. Het verslag is echt heel uitgebreid maar dat heeft te maken met het feit dat wij deze reis met zijn allen doen om een Memory Lane Amerika te maken voor de kleinkinderen. Ze zijn nu 4, 6 en 8 jaar oud en door deze uitgebreide verhalen, die we straks in een boek verwerken in combinatie met de foto’s, kunnen ze dat later nog terug lezen want vermoedelijk kunnen zij zich niet alles meer herinneren. Ik zelf vermoedelijk ook niet.

Vanmorgen lekker uitgeslapen tot 07:30 uur. Luuk lag bij ons in de camper en de andere 2 bij Jelske en Jeroen. Toen iedereen wakker was heb ik eieren met spek gebakken. De kinderen hadden weer liever gekookte eieren. De planning was om buiten te eten maar het was nu al bloedheet en er stond geen zuchtje wind. De weerapp gaf aan dat het 30 graden was met een gevoelstemperatuur van 40 graden. Het gevolg was dat ik in ieder geval binnen ben gaan eten want daar staat de airco op super cool. Ook Stijn en Diede kwamen binnen eten. Stijn is niet helemaal fit en wij denken dat hij teveel in de zon is geweest. Hij heeft wel regelmatig zijn pet op maar niet altijd. We vertrokken om 10:00 uur richting Captain Jack in Everglades City. Toen we daarom 10:45 uur aankwamen bleek dat wij om 11:15 uur met de propeller boot mee konden. In principe hebben zij boten voor 6 personen en zouden wij dus in 2 aparte groepen moeten gaan tot een andere medewerkster zei dat er nu ook hier een boot was voor 10 personen. Wij hoefden dus niet lang te wachten, wat vooral voor de kinderen heel erg fijn is, voordat wij konden instappen. We hadden propellerboot 1. Ton, Jeroen, Stijn en Luuk zaten voorop. Jelske, Diede en Rina zaten op de 2e rij. In onze boot kwam ook nog 3 personen die uit Zwitserland kwamen. De vader zat naast mij en zijn 2 kinderen zaten ieder op een aparte zitplaats vlak voor de bestuurder van de boot. We moesten allemaal een koptelefoon met microfoon op zetten. Hierdoor konden wij de bestuurder van de boot goed verstaan en konden wij ook vragen stellen die voor iedereen hoorbaar waren. Toen iedereen op zijn plek zat begon de vaartocht. Wat geweldig is dit, zo door de mangrovebossen te varen zoekend naar wildlife. We hebben in totaal 3 alligators en 1 manatee gezien. Een manatee is een zeekoe. Vervolgens ging de bestuurder met grote regelmaat ook echt superhard en kei schuin scheuren over het water. Dat is echt kikken. De kinderen vonden het ook super gaaf. Jeroen vond het iets minder want die kan er niet zo goed tegen en wordt dan snel misselijk. De tocht duurde een uur maar had voor ons nog veel langer mogen duren. We konden ook nog naar een krokodillenshow maar de kinderen wilden graag naar een zwembad. Gelukkig had Jeroen gisteren, lang leve internet, al een RV Resort gevonden in het plaatsje Chokoloskee Island aan de Golf van Mexico met een zwembad gevonden en had Jelske dit telefonisch al gereserveerd. Dus we besloten om er nu een rustige zondag van te maken en rechtstreeks naar deze camping te rijden. We kwamen hier rond 13:00 uur aan. De kids wilden het zwembad al in nog voordat zij uitgestapt waren. De man aan de receptie zei dat er 20:00 sluitingstijd staat maar dat wij ons niets aan hoefden te trekken van de sluitingstijden van het zwembad en dat wij gewoon ook na die tijd gebruik mochten maken van het zwembad. We konden gewoon lekker genieten met de kids en kregen de plaatsen meteen naast het zwembad. Dus de limonade en chips mee naar het zwembad en verder de hele middag heerlijk in en aan het water en onder de parasol doorgebracht. Tevens werd besloten om lekker uit eten te gaan naar het enige restaurant wat het eiland te bieden heeft. Dit is een Cubaans restaurant genaamd Havanna Café en is tot 20:00 uur open. Dat ligt op 3 minuten lopen van de camping. Rond 17:00 uur liepen wij daar heen. We bleken op dat moment de enige gasten te zijn en hadden onze verwachtingen dus ook niet heel hoog gesteld. Maar wat schetste onze verbazing over het heerlijke voedsel wat wij voorgezet kregen. De gastheer adviseerde ons hun overheerlijke gamba’s in een Cubaanse knoflook saus met knoflook brood om te soppen in de saus. Hij had niets te veel gezegd want wat was dit lekker. De saus was om je vingers bij op te eten. Daarna voor de kinderen Cubaanse frietjes met kipfingers. Heel lekkere dunne frietjes met een kruid erover. Jeroen had gebakken Mahi-Mahi, een goudmakreel die voorkomt in de Grote, de Atlantische en Indische Ocaan, met heerlijke saus, rijst, gebakken banaan en bruine bonen. Ton had steak met uien en knoflook, rijst, gebakken banaan en bruine bonen. Jelske had ook steak met uien en knoflook, rijst en gebakken banaan. Ik had kip met knoflook, uien en paprika en rijst. Het was echt allemaal super lekker en ter plekke vers klaargemaakt. Jelske en ik hebben de overgebleven saus van de gamba’s gebruikt bij onze rijst, zo lekker was die saus. Dit alles werd bijgestaan door de lokale biertjes, witte wijn en frisdrank en natuurlijk een Mohito voor Ton. De porties waren kei groot en we konden dus ook geen pap meer zeggen toen wij onze borden leeg gemaakt hadden. Niemand hoefde nog een toetje maar ik wilde graag nog een Key Lime Pie om mee te nemen naar de camper. Moe maar voldaan liepen wij terug naar de campers waar de kinderen nog wilden zwemmen. De lucht werd steeds donkerder alsof er regen zou komen maar zolang het nog niet valt en er geen onweer komt blijft zwemmen heerlijk. Stijn heeft veel te veel zon gehad en is lusteloos en super warm. Die is gedoucht door Jelske en is in bed gelegd zodat hij kon afkoelen met de airco. Toen iedereen weer uitgezwommen was, sliep Stijn nog niet en wilde nog iets eten. Heerlijk frisse koele yoghurt ging er wel in. Toen met een verhaal verteld door Ton lekker bij ons in de camper in slaap gevallen. Heerlijk koel met de airco. Ton vertelt trouwens elke avond een gebeurtenis uit zijn eigen jeugd en maakt daar dan een heel spannend verhaal van waardoor de kids overdag al vragen ‘ opa vertel jij vanavond weer een verhaal over die 4 kinderen’. Toen alle kinderen in bed lagen, namen we met z’n vieren de dag door en spraken we de plannen door voor morgen. We denken dat we weer iets leuks bedacht hebben maar daarover morgen meer. Voor nu heerlijk slapen aan het water en morgen gezond weer verder.

PS: autocorrect geeft geregeld verkeerde woorden door onder de foto’s

• 31 Juli 2023 - 16:30

Rosita:

Geweldig.. en wat een mooie foto's [e-1f60d]

• 01 Augustus 2023 - 21:33

TanteK :

Prachtig en de foto’s ook! Wat een gave reis maken jullie, super om zo mee te kunnen reizen! Have fun [e-1f929][e-1f929][e-1f929]

Verslag uit: Verenigde Staten, Chokoloskee Island

Florida 2023

Ton, Rina, Jeroen, Jelske, Luuk, Stijn en Diede gaan 17.07.2023 een camperrondreis maken door Florida. We gaan met 2 campers ( Cruise America R.V. 7.6 M) in 29 dagen de hele staat doorkruisen. Met als hoogtepunten Disney, Kennedy Space Center en natuurlijk de Everglades. Op deze website kun je onze reis volgen, met leuke verhalen en de mooiste foto’s!

Reis van dag tot dag

Dag 1. Orlando ma 17 jul. 2023
Aankomst in Orlando en daarna inchecken in Comfort Suites Orlando Airport.

Dag 2. Orlando di 18 jul. 2023
Camper ophalen
1e dag Disney ( inchecken in Disney Fort Wildernis resort )

Dag 3. Orlando wo 19 jul. 2023
2e dag Disney ( Magic Kingdom )

Dag 4. Orlando do 20 jul. 2023
3e dag Disney ( Hollywood Studio’s )

Dag 5. Orlando - Cape Canaveral vr 21 jul. 2023

Afstand: 90 km | Reistijd: ongeveer 1 uur

Cape Canaveral is voornamelijk bekend vanwege de ligging bij het Kennedy Space Center, een van de grootste ruimtevaartcomplexen ter wereld. Vanaf Cape Canaveral Air Force Station worden sinds 1957 raketten gelanceerd. Op het Kennedy Space Center kun je met een gratis bustour meerijden over het complex en de lanceerplatforms van dichtbij bekijken.

Dag 6. Cape Canaveral - west Palm Beach za 22 jul. 2023
We kunnen deze dag eventueel nogmaals naar Cape Canaveral, mochten de kinderen de dag ervoor te moe worden en we eerder naar de camper gaan.

Afstand: 234 km | Reistijd: ongeveer 2 uur

We gaan inchecken in een camping op Juno Beach vlakbij het strand.

Dag 7. Miami zo 23 jul. 2023

Afstand: 110 km | Reistijd: ongeveer 1 uur

Zwemmen, snorkelen en duiken

Dag 10. Key Largo - Key West wo 26 jul. 2023

Afstand: 160 km | Reistijd: ongeveer 2 uur

Key West is een ultieme strandbestemming. Het eiland biedt prachtige duiklocaties, musea en goede restaurants. Een veel gefotografeerde plek is de grote betonnen boei die het zuidelijkste punt van de VS markeert. Key West ligt vlak bij Cuba, waardoor er veel Cubaanse invloeden zijn. De beste stranden van Key West vind je ten zuiden van Fort Zachary Taylor Historic State Park, waar je kunt genieten van een snorkelavontuur tussen tropische vissen en koraal.

Dag 11. Key West do 27 jul. 2023

Voor prachtige, pastelkleurige huizen en overdekte veranda's moet je naar Old Town. Deze huizen in Key West dateren uit het einde van de negentiende eeuw. In de centrale Duval Street vind je veel restaurants, bars en cafés. Key West is ook de locatie van Fort Zachary Taylor Historic State Park, dat bekendstaat om zijn militaire geschiedenis. Er zijn dagelijks rondleidingen.

Dag 12. Key West vr 28 jul. 2023

Omringd door open zee, op 113 kilometer afstand van Key West, ligt het afgelegen Dry Tortugas National Park. Het park bestaat uit zeven kleine eilandjes, die alleen per boot of vliegtuigje bereikbaar zijn. Je kunt er een negentiende-eeuws fort bekijken en snorkelen tussen vissen en koraal. Vanaf Key West vertrekken vliegtuigjes en boten. Bovendien kun je bij een commerciële aanbieder snorkel-, duik- en visexcursies in en rond het park boeken.

Dag 13. Key West - Everglades National Park za 29 jul. 2023

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Zuidwest-Florida bestaat voor een groot deel uit de beroemde Everglades. In deze subtropische wildernis leven meer dan 350 soorten vogels, 300 soorten vissen en 50 soorten reptielen. Je kunt Everglades National park op verschillende manieren verkennen, bijvoorbeeld per airboat (moerasboot), fiets, kano of tram. Bij de vijf bezoekerscentra vind je meer informatie en kun je films en tentoonstellingen bekijken.

Dag 14. Everglades National Park zo 30 jul. 2023

In Everglades National Park zijn ook wandelroutes. De Anhinga Trail is 800 meter en is een van de beste locaties om te turen naar wilde dieren, vooral in de winter en lente. De kans is groot dat je vogels, vissen, schildpadden en alligators ziet. Een andere aanrader is de Mahogany Hammock Trail, een pad dat je over een groot eiland voert vol hardhoutbomen midden in het moeras.

Dag 15. Everglades National Park - Marco Island ma 31 jul. 2023

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur

Marco Island is een middelgrote stad op het gelijknamige Marco Island, het grootste bewoonde eiland van de Ten Thousand Islands in het zuidwesten van Florida. Op Marco Island vind je circa tien kilometer aan witte zandstranden, natuurreservaten en beschermde moerassen. Met meer dan 160 kilometer aan waterwegen en de omringende zee is het een paradijs voor watersporters. Een populaire activiteit is het verzamelen van schelpen.

Dag 16. Marco Island - Fort Myers Beach di 1 aug. 2023

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

In het historische centrum van Fort Myers proef je nog goed de Spaanse koloniale sfeer. Het is ook een stad van uitvinders: de vakantieverblijven van Thomas Edison en Henry Ford zijn tegenwoordig omgetoverd tot musea. Fort Myers Beach, dat direct ten zuiden van Fort Myers ligt, is populair vanwege zijn witte zandstranden en nachtleven. In de nabije omgeving liggen enkele mooie eilanden, zoals Sanibel Island en Captiva Island, die bekendstaan om de vele (zeldzame) schelpen die er aanspoelen.

Update 9-11-22: Orkaan Ian heeft september jl. veel schade aangericht in Fort Myers Beach. De wederopbouw neemt maanden in beslag.

Dag 17. Fort Myers Beach - Sanibel Island wo 2 aug. 2023

Afstand: 30 km / 20 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

Sanibel Island is beroemd door haar mooie natuur, die onder andere goed behouden wordt in het J.N.Ding Darling National Wildlife Refuge. Daarnaast komen er op Sanibel Island elk jaar toeristen van over de hele wereld naar de witte stranden, die bezaaid liggen met schelpen. Wie geluk heeft vindt hier zelfs een aangespoelde haaientand. De gebukte houding van de vele schelpzoekers wordt door de inwoners van de schelpenstad zelf aangeduid als de Sanibel Stoop. Het eiland heeft veel fietspaden, dus trek er lekker op uit met een huurfiets!

Update 9-11-22: Orkaan Ian heeft september jl. veel schade aangericht op Sanibel Island. De wederopbouw neemt maanden in beslag.

Dag 18. Sanibel Island do 3 aug. 2023

Het Sanibel Lighthouse is een dertig meter hoge vuurtoren en sinds 1884 een baken van licht. Omdat de vuurtoren nog altijd in gebruik is, is hij niet opengesteld voor publiek. Desondanks is het leuk om er naartoe te gaan, want de vuurtoren staat op een mooie plek: het meest oostelijke puntje van Sanibel Island. Op het omringende (erg populaire!) strand kun je goed schelpen zoeken.

Dag 19. Sanibel Island - Sarasota vr 4 aug. 2023

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur

Sarasota is een kleine stad aan de kust van Zuidwest-Florida. Sarasota Bay en enkele eilandjes in de Golf van Mexico maken eveneens deel uit van het grondgebied. Sarasota wordt ook wel beschouwd als het culturele centrum van Centraal-Florida. Je vindt er een grote diversiteit aan kunst, cultuur, goede restaurants en winkelmogelijkheden. Een van de grootste staatsparken van Florida ligt bovendien niet ver van de stad verwijderd: Myakka River State Park. Een aanrader is een tocht met een airboat door het uitgestrekte gebied met wetlands, prairies en (hammock)bossen.

Dag 20. Sarasota - Tampa za 5 aug. 2023

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

Pretpark- en dierenliefhebbers zijn in Tampa aan het goede adres. Florida Aquarium en Busch Garden zullen hoog op je lijstje staan. Ga voor zeekoeien naar Manatee Viewing Center, grote katachtigen bekijk je in Big Cat Rescue. Ooit was het opvallende Henry B. Plant Museum een hotel voor rijke treinreizigers, nu is het een origineel museum. Wandelen en fietsen doe je in Lettuce Lake State Park en op Bay Shore Boulevard.

Dag 21. Tampa zo 6 aug. 2023

Tampa's directe omgeving is heel waterrijk. De stad wordt omgeven door baaien en ligt aan de monding van de Hillsborough-rivier. Langs de waterkant vind je een promenade: de levendige Bay Shore Boulevard van maar liefst 7,2 kilometer lang. Fietsers en wandelaars genieten er van de prachtige uitzichten op het water en de stad.

Dag 22. Tampa - Cedar Key ma 7 aug. 2023

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur

Het kleine stadje Cedar Key ligt op Way Key, het grootste eiland van de Cedar Keys. Ben je een liefhebber van natuur, bewonder dan Cedar Key National Wildlife Refuge. Dit grote natuurreservaat met kleine eilandjes kun je verkennen per boot of kajak. Dieren en planten bestuderen doe je in het moerasland van Cedar Key Scrub State Reserve. Meer over de brede historie van dit gebied en de indianen ontdek je in Cedar Key Museum State Park of in Cedar Key Historical Museum.

Dag 23. Cedar Key di 8 aug. 2023

Je hebt alle tijd om Cedar Key te ontdekken. Voor meer inspiratie kun je natuurlijk op de pagina over Cedar Key kijken.

Dag 24. Cedar Key - Crystal River wo 9 aug. 2023

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

De plaats Crystal River ligt aan de westkust van Florida. Hier vind je de mooiste stranden van deze staat, volgens sommigen zelfs de mooiste stranden van heel Amerika! Crystal River ligt aan de gelijknamige rivier. In de beschutte wateren komen tussen november en maart regelmatig zeekoeien voor. Deze speelgrage en vriendelijke dieren zoeken dan het warmere water op. Crystal River is een van de weinige plaatsen waar je met zeekoeien ('manatees') kunt zwemmen.

Dag 25. Crystal River - Saint Augustine do 10 aug. 2023

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saint Augustine. De plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Zwerf door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen en monumenten en bezoek een van de talloze musea. Het 144 blokken tellende Historic District is één groot openluchtmuseum. Hier herleven oude tijden met paardenkoetsen en gekostumeerde gidsen.

Dag 26. Saint Augustine vr 11 aug. 2023

Leuke attracties zijn het Colonial Quarter, waar het oude Saint Augustine nagebouwd is; het Spanish Hospital, dat de achttiende-eeuwse medische praktijk laat zien en het prachtige Flagler College. Meer geïnteresseerd in militaire geschiedenis? Dan mag je het fort Castillo de San Marcos niet overslaan. Er zijn ranger-programma’s, (wapen) demonstraties en in het weekend worden vaak kanonschoten afgevuurd. St. Augustine staat verder bekend om de goede restaurants, cafés en zandstranden van St. Augustine Beach.

Dag 27. Saint Augustine - Daytona Beach za 12 aug. 2023

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

Daytona Beach, ook wel ‘World Center of Racing’ genoemd, staat in het teken van de racesport. Tot de aanleg van Daytona International Speedway vonden de autoraces plaats op de stranden. De Daytona 500 is de meest prestigieuze race van NASCAR en is de grande finale van de Speedweeks (januari-februari). Als er geen races zijn kun je deelnemen aan tours over het circuit. Andere bezienswaardigheden zijn Daytona Beach Boardwalk, met eettentjes, winkels, kermisattracties en een historische pier.

Dag 28. Daytona Beach zo 13 aug. 2023

Je hebt alle tijd om Daytona Beach te ontdekken. Voor meer inspiratie kun je natuurlijk op de pagina over Daytona Beach kijken.

Dag 29. Daytona Beach - Orlando ma 14 aug. 2023

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

De omgeving van Orlando is rijk aan water. Voor een (mid)dag ontspanning ga je, net als de locals, naar Kelly Park. Hier vormen natuurlijke bronnen vormen een heldere waterstroom. Huur buiten het park een opblaasband en dobber ontspannen de rivier af ('tuben'). Liever wat meer avontuur? Ga dan kajakken in het Wekiwa Springs State Park.

We reizen terug naar huis.

Dag 30. Thuiskomst

Door het tijdsverschil komen we vandaag weer thuis.