Dag 14.
Door: Tulpjes
Blijf op de hoogte en volg Tulpjes
01 Augustus 2023 | Verenigde Staten, Chokoloskee Island
Dag 14, zondag 30 juli 2023
Eerst antwoord op de vraag van Guus: Jelske en ik maken het verslag. Ton en Jeroen rijden de campers. Het verslag is echt heel uitgebreid maar dat heeft te maken met het feit dat wij deze reis met zijn allen doen om een Memory Lane Amerika te maken voor de kleinkinderen. Ze zijn nu 4, 6 en 8 jaar oud en door deze uitgebreide verhalen, die we straks in een boek verwerken in combinatie met de foto’s, kunnen ze dat later nog terug lezen want vermoedelijk kunnen zij zich niet alles meer herinneren. Ik zelf vermoedelijk ook niet.
Vanmorgen lekker uitgeslapen tot 07:30 uur. Luuk lag bij ons in de camper en de andere 2 bij Jelske en Jeroen. Toen iedereen wakker was heb ik eieren met spek gebakken. De kinderen hadden weer liever gekookte eieren. De planning was om buiten te eten maar het was nu al bloedheet en er stond geen zuchtje wind. De weerapp gaf aan dat het 30 graden was met een gevoelstemperatuur van 40 graden. Het gevolg was dat ik in ieder geval binnen ben gaan eten want daar staat de airco op super cool. Ook Stijn en Diede kwamen binnen eten. Stijn is niet helemaal fit en wij denken dat hij teveel in de zon is geweest. Hij heeft wel regelmatig zijn pet op maar niet altijd. We vertrokken om 10:00 uur richting Captain Jack in Everglades City. Toen we daarom 10:45 uur aankwamen bleek dat wij om 11:15 uur met de propeller boot mee konden. In principe hebben zij boten voor 6 personen en zouden wij dus in 2 aparte groepen moeten gaan tot een andere medewerkster zei dat er nu ook hier een boot was voor 10 personen. Wij hoefden dus niet lang te wachten, wat vooral voor de kinderen heel erg fijn is, voordat wij konden instappen. We hadden propellerboot 1. Ton, Jeroen, Stijn en Luuk zaten voorop. Jelske, Diede en Rina zaten op de 2e rij. In onze boot kwam ook nog 3 personen die uit Zwitserland kwamen. De vader zat naast mij en zijn 2 kinderen zaten ieder op een aparte zitplaats vlak voor de bestuurder van de boot. We moesten allemaal een koptelefoon met microfoon op zetten. Hierdoor konden wij de bestuurder van de boot goed verstaan en konden wij ook vragen stellen die voor iedereen hoorbaar waren. Toen iedereen op zijn plek zat begon de vaartocht. Wat geweldig is dit, zo door de mangrovebossen te varen zoekend naar wildlife. We hebben in totaal 3 alligators en 1 manatee gezien. Een manatee is een zeekoe. Vervolgens ging de bestuurder met grote regelmaat ook echt superhard en kei schuin scheuren over het water. Dat is echt kikken. De kinderen vonden het ook super gaaf. Jeroen vond het iets minder want die kan er niet zo goed tegen en wordt dan snel misselijk. De tocht duurde een uur maar had voor ons nog veel langer mogen duren. We konden ook nog naar een krokodillenshow maar de kinderen wilden graag naar een zwembad. Gelukkig had Jeroen gisteren, lang leve internet, al een RV Resort gevonden in het plaatsje Chokoloskee Island aan de Golf van Mexico met een zwembad gevonden en had Jelske dit telefonisch al gereserveerd. Dus we besloten om er nu een rustige zondag van te maken en rechtstreeks naar deze camping te rijden. We kwamen hier rond 13:00 uur aan. De kids wilden het zwembad al in nog voordat zij uitgestapt waren. De man aan de receptie zei dat er 20:00 sluitingstijd staat maar dat wij ons niets aan hoefden te trekken van de sluitingstijden van het zwembad en dat wij gewoon ook na die tijd gebruik mochten maken van het zwembad. We konden gewoon lekker genieten met de kids en kregen de plaatsen meteen naast het zwembad. Dus de limonade en chips mee naar het zwembad en verder de hele middag heerlijk in en aan het water en onder de parasol doorgebracht. Tevens werd besloten om lekker uit eten te gaan naar het enige restaurant wat het eiland te bieden heeft. Dit is een Cubaans restaurant genaamd Havanna Café en is tot 20:00 uur open. Dat ligt op 3 minuten lopen van de camping. Rond 17:00 uur liepen wij daar heen. We bleken op dat moment de enige gasten te zijn en hadden onze verwachtingen dus ook niet heel hoog gesteld. Maar wat schetste onze verbazing over het heerlijke voedsel wat wij voorgezet kregen. De gastheer adviseerde ons hun overheerlijke gamba’s in een Cubaanse knoflook saus met knoflook brood om te soppen in de saus. Hij had niets te veel gezegd want wat was dit lekker. De saus was om je vingers bij op te eten. Daarna voor de kinderen Cubaanse frietjes met kipfingers. Heel lekkere dunne frietjes met een kruid erover. Jeroen had gebakken Mahi-Mahi, een goudmakreel die voorkomt in de Grote, de Atlantische en Indische Ocaan, met heerlijke saus, rijst, gebakken banaan en bruine bonen. Ton had steak met uien en knoflook, rijst, gebakken banaan en bruine bonen. Jelske had ook steak met uien en knoflook, rijst en gebakken banaan. Ik had kip met knoflook, uien en paprika en rijst. Het was echt allemaal super lekker en ter plekke vers klaargemaakt. Jelske en ik hebben de overgebleven saus van de gamba’s gebruikt bij onze rijst, zo lekker was die saus. Dit alles werd bijgestaan door de lokale biertjes, witte wijn en frisdrank en natuurlijk een Mohito voor Ton. De porties waren kei groot en we konden dus ook geen pap meer zeggen toen wij onze borden leeg gemaakt hadden. Niemand hoefde nog een toetje maar ik wilde graag nog een Key Lime Pie om mee te nemen naar de camper. Moe maar voldaan liepen wij terug naar de campers waar de kinderen nog wilden zwemmen. De lucht werd steeds donkerder alsof er regen zou komen maar zolang het nog niet valt en er geen onweer komt blijft zwemmen heerlijk. Stijn heeft veel te veel zon gehad en is lusteloos en super warm. Die is gedoucht door Jelske en is in bed gelegd zodat hij kon afkoelen met de airco. Toen iedereen weer uitgezwommen was, sliep Stijn nog niet en wilde nog iets eten. Heerlijk frisse koele yoghurt ging er wel in. Toen met een verhaal verteld door Ton lekker bij ons in de camper in slaap gevallen. Heerlijk koel met de airco. Ton vertelt trouwens elke avond een gebeurtenis uit zijn eigen jeugd en maakt daar dan een heel spannend verhaal van waardoor de kids overdag al vragen ‘ opa vertel jij vanavond weer een verhaal over die 4 kinderen’. Toen alle kinderen in bed lagen, namen we met z’n vieren de dag door en spraken we de plannen door voor morgen. We denken dat we weer iets leuks bedacht hebben maar daarover morgen meer. Voor nu heerlijk slapen aan het water en morgen gezond weer verder.
PS: autocorrect geeft geregeld verkeerde woorden door onder de foto’s
31 Juli 2023 - 16:30
Rosita:
Geweldig.. en wat een mooie foto's [e-1f60d]
01 Augustus 2023 - 21:33
TanteK :
Prachtig en de foto’s ook! Wat een gave reis maken jullie, super om zo mee te kunnen reizen! Have fun [e-1f929][e-1f929][e-1f929]